Wordt de voormalige winkel van Block Electrostore bij de AH getrokken? Die kans is groot, maar ook enkele andere ketens zijn nog in beeld bij eigenaar Menno Smitsloo. (Archieffoto: Chris de Waard).

AH Hooigracht wordt extra groot

De kans is groot dat Albert Heijn aan de Hooigracht fors groter wordt. De supermarktketen heeft het oog laten vallen op de 1300 m2 grote winkelruimte van de failliette buurman Block Electrostore. Eigenaar Menno Smitsloo bevestigt dat er gesprekken lopen, maar er is nog geen overeenstemming. Volgens de projectontwikkelaar hebben ook andere grote ketens belangstelling getoond. Niet vreemd volgens Smitsloo die erop wijst dat Leiden nu eenmaal een schreeuwend tekort heeft aan grote winkelruimtes.

Om die reden worden in het Aalmarktgebiedmomenteel ook meerdere grote winkels gebouwd. Ook daar is de belangstelling groot. Zo komt modeketen Sting met een 3000 m2 grote vestiging aan de Breestraat en is er ook voor een tweede grote winkel zeer concrete belangstelling. Om welke keten dat gaat wil de gemeente nog niet vertellen, maar waarschijnlijk gaat het om een vestiging van Zara. Die winkel werd onlangs het vaakste genoemd in een enquete die het Centrummanagement liet uitvoeren onder deelnemers van het Leidse stadspanel. Ook de Bijenkorf werd daar heel veel genoemd, maar het warenhuis heeft al laten weten Leiden te klein te vinden.

Leiden ahxlhooigracht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×