Thomas Blondeau ontving in 2009 de Ton Hoogenboomprijs uit handen van wethouder Jan-Jaap de Haan. Hij was destijds journalist bij de Mare. (Archieffoto: Chris de Waard).

Mare-medewerker Thomas Blondeau (35) overleden

De Vlaamse schrijver en journalist Thomas Blondeau (35) is onverwachts overleden. Volgens de Belgische krant De Standaard overleed hij zaterdag aan een hartslagaderbreuk. Blondeau werkte voor Mare, de wekelijkse krant van de Universiteit Leiden. Voordat hij zijn loopbaan begon, studeerde hij Literatuurwetenschappen aan deze universiteit.

In 2009 won Blondeau de Ton Hoogenboomprijs. Deze Leidse prijs voor journalistiek is genoemd naar de eveneens veel te vroeg overleden Leidse journalist Ton Hoogenboom (Radio West) die in 1996 om het leven kwam bij een ski-ongeluk.

Blondeau schreef drie boeken en was naast zijn werk bij Mare columnist voor De Standaard en tijdschrift Psychologies. Afgelopen zaterdag stond Thomas Blondeau nog voorop de weekendbijlage van het nrc.next, wat onderstreept dat niemand zijn overlijden had zien aankomen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×