Cursus i-pad voor ouderen bij internetcafé Stevenshof

Op vrijdag 15 november wordt er een middag georganiseerd voor 55 plussers zodat ze kunnen oefenen met de i-pad of tablet. “Kleinkinderen of kinderen geven het apparaat aan opa of oma cadeau, maar die weet niet goed hoe het ding werkt en wat je er allemaal mee kunt. Voor hen is deze middag bedoeld,” zegt een vrijwilliger van het internetcafé in de Stevenshof.

Iedere maand heeft het gratis internetcafé ongeveer 40 bezoekers. Een groep vrijwilligers helpt bezoekers tijdens vaste openingstijden (ma, di en vrij van 14:00 tot 16:00) gratis op weg met verschillende vragen. “Dat kan variëren van ouderen die nog nooit achter de knoppen van de computer hebben gezeten tot meer specifieke vragen over hoe je foto’s kunt bewerken”, zegt één van de vrijwilligers.

Tijdens de middag ‘omgaan met de i-pad of tablet’ kunnen ouderen oefenen onder leiding van ervaren vrijwilligers die kunnen helpen bij alle vragen.

Opgeven voor deze gratis middag kan (maar hoeft niet) door te bellen met 071- 707 42 00. Locatie: Top Naeffstraat 1, het zijstraatje van de parkeerplaats die achter de Bruna ligt in de Stevenshof. Neem i-pad of tablet opgeladen mee en het liefst ook de bijbehorende snoeren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×