Rectificatie: Wel aangiftes tegen sleepdienst

Op 17 september meldde Sleutelstad dat er geen aangiftes gedaan zouden zijn tegen Sleepdienst Groenen, inzake schade die zou zijn veroorzaakt toen het bedrijf op een drukke zaterdagmiddag met een groot ponton door het centrum van Leiden voer. Daarbij baseerden wij ons op een gesprek met burgemeester Lenferink die van de politie te horen had gekregen dat er geen aangiftes waren.

Naar nu duidelijk is geworden, zijn er wel degelijk aangiftes. Volgens een woordvoerder van de politie waren die echter niet direct zichtbaar in het systeem en is daardoor het misverstand ontstaan. De politie heeft het onderzoek tegen Groenen inmiddels afgerond en naar het OM gestuurd. Dat moet beslissen of het sleepbedrijf vervolgd zal worden.

Leiden groenenaangifte


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×