Lenferink: Geen aangiftes tegen Groenen

Volgens burgemeester Lenferink zijn er bij de politie geen aangiftes binnengekomen tegen Sleepdienst Groenen. Het bedrijf voer begin juli met een groot ponton door het centrum van Leiden en zou daarbij meerdere pleziervaartuigen hebben geraakt. Lenferink: “Ik heb het de politie wel tien keer gevraagd, maar er zijn geen aangiftes binnengekomen”. Vreemd genoeg liet de politie eerder zelf weten op zoek te zijn naar getuigen van een drietal aanvaringen. Enkele dagen later sprak de politie zelfs van drie aangiftes en negen getuigenverklaringen.

Sleutelstad vroeg Lenferink naar de stand van zaken rond de commotie die al tijden speelt rond de rederij en de sleepdienst van Groenen naar aanleiding van vragen van D66-raadslid Aad van der Luit. Die snapt niet dat er keer op keer niet wordt opgetreden tegen het bedrijf. Het probleem is volgens Lenferink dat de politie pas echt in actie kan komen als er sprake is van ‘een heterdaadje’.

Filmpjes die op internet circuleren worden door het Openbaar Ministerie nog niet gebruikt bij overtredingen, dat gebeurt tot nu toe alleen bij misdrijven. Volgens Lenferink bekijkt het OM wel of dat mede door de kwestie Groenen kan veranderen.

Van der Luit noemt de antwoorden die hij tot nu toe van het college kreeg ronduit teleurstellend. “U verwijst bij alle vragen naar de politie die met een onderzoek bezig zou zijn en u geeft aan dat het geen zaak voor het college is. U zegt eigenlijk met zoveel woorden dat als ik op straat zie dat er een oude dame wordt aangevallen door onverlaten, ik mijn handen in mijn zak moet houden en fluitend mijn weg moet vervolgen, het is immers een zaak voor de politie! Het zal je moeder maar zijn!”

Het stoort Van der Luit ook dat de politie niet veel actiever met de zaak aan de slag is gegaan: “We kunnen vaststellen dat de politie inmiddels al ruim 8 weken met de zaak bezig is (er heeft zich in deze periode weer een nieuw incident voor gedaan veroorzaakt door dezelfde sleepdienst Groenen /rederij Rembrandt) en dat er, zoals het zich laat aanzien, niets of weinig gebeurt.”

Leiden groenenaangifte


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×