Naturalis trekt 3.919 bezoekers op één dag

De herfstvakantie in 2013 is de drukste herfstvakantie voor Naturalis gebleken. De tweede week van de herfstvakantie, de week waarin midden Nederland vakantie vierde, bezocht rond de 3000 mensen het museum Naturalis in Leiden. Het hoogtepunt werd bereikt op vrijdag 25 oktober, 3.919 mensen kwamen op Naturalis af om het museum te bezoeken.

Audiofragment: Susanne van Straaten van Naturalis over het bezoekersrecord.

Door deze enorme drukte moest zelfs de politie in samenwerking met Arriva her verkeer regelen. Dit was het gevolg van een file op de Plesmanlaan in Leiden, waaraan Naturalis ligt.

Deze welkome drukte kan te maken hebben gehad met de nieuwe toer in het museum Naturalis. De bekende bioloog Freek Vonk heeft 45 favoriete dieren uit het museum geselecteerd, waar hij in filmpjes en fragmenten weetjes over verteld. In de interactieve ‘Superzintuigen’ tentoonstelling ontdekte kinderen en volwassenen nieuwe weetjes wat betreft zintuigen.

Mede door deze twee tentoonstellingen en een erg uitgrebreid programma vol activiteiten was Naturalis nóg aantrekkelijker deze herfstvakantie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×