Rats on Rafts geeft een spetterend optreden tijdens Popronde 2011. (Archieffoto: Peter Visser).

Leidse binnenstad op z'n kop tijdens Popronde

Morgenavond doet de Popronde Leiden weer aan. Dit muziekfestival, de grootste van Nederland, reist ieder jaar met een gezelschap muzikanten van allerlei pluimage langs 29 steden. De Popronde staat garant voor avond vol muziek, met talentvolle, upcoming Nederlandse bands waarvan er velen zijn doorgebroken. Racoon, De Staat en Go Back to the Zoo zijn voorbeelden van bands die voor hun doorbraak meereisden met de Popronde, en gewoon in de kroeg te beleven waren.


Audiofragment: Organisator Milou Laan enthousiasmeert en geeft tips

41 bands zullen op 21 locaties kriskras door de binnenstad acte de presence geven. Veel verschillende muziekstromingen zijn vertegenwoordigd: van soul tot metal, folk tot psychedelic. Om half acht is de aftrap in ‘The Duke of Oz’ aan de Oude Singel met Subhuman en om 00:15 uur begint de afterparty in het Scheltema aan de Oude Vest. Tussendoor swingt de Leidse binnenstad met overal live muziek.

Kijk voor meer informatie op www.popronde.nl, of grijp een van de programmaboekjes die in elke kroeg in de stad te vinden zijn. Alle optredens én de afterparty zijn gratis te bezoeken, alleen het bier kost geld.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×