Foutgestalde scooters op het Stationsplein worden als het aan een deel van de gemeenteraad ligt binnenkort weer verwijderd. (Archieffoto: Chris de Waard).

Mogelijk weer strengere handhaving foute fietsen

Als het aan de fracties van CDA en VVD ligt, gaat de gemeente weer streng controleren op fout gestalde fietsen bij Leiden Centraal. CDA-duoraadslid Joery Strijtveen en VVD-raadslid Magreet van Wijk zijn het zat dat het Stationsplein de laatste tijd weer helemaal vol staat met fietsen en scooters en roepen wethouder Van Woensel op om er iets tegen te doen.

Audiofragment: CDA-duoraadslid Joery Strijtveen en GroenLinks duoraadslid Joost Hartlief verschillen van mening over het Fiets Fout beleid van de gemeente Leiden.

Het probleem is snel groter geworden door een combinatie van een soepeler regime en de ingebruikname van het gebouw Level Leiden door het ROC. Veel studenten komen sinds september per fiets of brommer naar school en er is onvoldoende stallingsruimte.

Het CDA dient volgende week in de gemeenteraad een voorstel in om de foutgestalde fietsen en scooters weer te gaan verwijderen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×