Politie gaat afsteken illegaal vuurwerk actief opsporen

1

Met een voor Nederland uniek experiment gaat de politie mensen opsporen die de komende maanden illegaal knalvuurwerk afsteken. Met speciale richtmicrofoons worden driehoeksmetingen gedaan. Op die manier kan de exacte locatie worden bepaald waar het vuurwerk is afgestoken.

Audiofragment: Burgemeester Lenferink vertelt over de proef met het opsporen van illegaal vuurwerk.

Vorig jaar is al met het systeem geëxperimenteerd, maar toen werd alleen gekeken of de metingen nauwkeurig genoeg waren. Dat bleek het geval en dus gaat de politie nu actief optreden in enkele proefgebieden in Leiden en waarschijnlijk ook in één van de buurgemeenten.

Delen

1 reactie

  1. WakkerNederland op

    Misschien kom je met die richtmicrofoons ook nog wat andere duistere activiteiten op het spoor, zoals hennepplantages. Op dit soort locaties staat meestal de nodige apparatuur te draaien om die illegale troep te produceren. Het is maar een idee.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline