Archieffoto: Chris de Waard.

Politie gaat afsteken illegaal vuurwerk actief opsporen

Met een voor Nederland uniek experiment gaat de politie mensen opsporen die de komende maanden illegaal knalvuurwerk afsteken. Met speciale richtmicrofoons worden driehoeksmetingen gedaan. Op die manier kan de exacte locatie worden bepaald waar het vuurwerk is afgestoken.

Audiofragment: Burgemeester Lenferink vertelt over de proef met het opsporen van illegaal vuurwerk.

Vorig jaar is al met het systeem geëxperimenteerd, maar toen werd alleen gekeken of de metingen nauwkeurig genoeg waren. Dat bleek het geval en dus gaat de politie nu actief optreden in enkele proefgebieden in Leiden en waarschijnlijk ook in één van de buurgemeenten.

Leiden Vuurwerkverbod


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×