Miljoen programmasubsidie voor Lakenhal

Stedelijk Museum De Lakenhal krijgt na de renovatie en uitbreiding structureel twee ton programmasubsidie per jaar. De VVD diende een voorstel in om sowieso na vijf jaar opnieuw te bekijken of zo’n programmasubsidie nog wel noodzakelijk is. Wethouder De Haan zegde toe dat de gemeentelijke bijdrage na vijf jaar wordt geĆ«valueerd.

Audiofragment: Cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan over de programmasubsidie voor De Lakenhal.

De Lakenhal krijgt nu ook jaarlijks geld van de gemeente om exposities te organiseren. Dat geld werd echter tot nu toe steeds (meerjarig) incidenteel beschikbaar gesteld. Nu het in de begroting is opgenomen, kan het museum in principe jaarlijks op het bedrag rekenen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×