JP den Tex (Foto: Dirk W. de Jong)

Schrijversdebuut JP den Tex

De singersongwriter en gitarist JP den Tex maakt zijn debuut als schrijver met het boek ‘Morgen Wordt Het Beter’, waarin twaalf verhalen samenkomen die samen een tegendraadse roman vormen. 

In het boek gaat Den Tex op zoek naar antwoorden op ongebruikelijke vragen als: hoe zijn de piramides ontstaan en hoe hebben de Amerikanen de eerste bemande raket naar de maan kunnen sturen zonder het gebruik van een computer?

Elk verhaal refereert aan een liedje van de artiest die speciaal voor dit boek zijn samengesteld op een gelijknamige cd. De liedjes zijn achterin het boek te vinden.

JP den Tex maakte als gitarist deel uit van de groep Tortilla en was te horen op het album American Little Heroes. Midden in de jaren zeventig was hij te horen in Vitesse. Zijn solocarrière begon pas veel later. In 2007 maakte hij met Kees Prins en Paul de Munnik een theatertour met de show ‘Op Weg Naar Huis en in 2011 stond hij opnieuw in de theaters met zijn show Speak Diary.

Het akoestisch optreden van JP den Tex vindt deze zaterdag plaats in boekhandel Van Stockum aan de Breestraat 113 en begint om 15.30 uur. Na afloop is er de gelegenheid om een exemplaar van ‘Morgen Wordt Het Beter’ te laten signeren. ’s Avonds staat de schrijver en artiest in de Qbus waar hij vanaf 21.00 uur een optreden geeft.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×