Geschrokken bewoners vegen het glas bij elkaar van de kapotgevallen gevelplaat van Het Gebouw. (Foto's: Sleutelstad).

Ook bij Brede School Het Gebouw komen gevelplaten naar beneden

Een harde knal gevolgd door glasgerinkel. De bewoners van de appartementen boven de brede school Het Gebouw dachten rond 22.00 uur vanavond in eerste instantie aan een vuurwerkbom, maar toen ze verder keken, bleek dat een glazen gevelplaat van de vierde verdieping naar beneden was gekomen. Het Arubapad naast Het Gebouw was bezaaid met stukjes glas.

Voorzitter Bram Pater van de bewonersommisie heeft geen idee wat de oorzaak is. Woningbouwcorporatie Ons Doel is ingeschakeld om de situatie te bekijken en zo nodig noodmaatregelen te nemen om te voorkomen dat er gewonden vallen als er meer gevelplaten naar beneden komen. Volgens Pater lopen en fietsen er nogal wat mensen over het Arubapad.

Hoewel de oorzaak van de problemen bij Het Gebouw aan de Surinamestraat nog niet bekend is, doet het naar beneden komen van de glazen gevelplaat sterk denken aan een soortgelijk incident bij het gebouw Level Leiden bij het Centraal Station. Bij dat deze week feestelijk in gebruik genomen gebouw ontdekte TNO dat bij de glazen gevelplaten sprake was van nikkelsulfide-insluiting waardoor enkele glazen panelen braken en begin augustus naar beneden kwamen. Deze panelen zijn gedemonteerd en door een gespecialiseerd bedrijf behandeld en daarna teruggeplaatst. Er zijn sindsdien geen problemen meer geweest.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×