Gevelplaten van ‘Het Gebouw’ maandag nader onderzocht

7

Afgelopen vrijdagavond is een glazen gevelplaat van Het Gebouw afgevallen. Hierbij hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De gevelplaat is afkomstig van de vierde of vijfde etage. De eigenaren van Het Gebouw, woningstichting Ons Doel en de Gemeente Leiden, stellen per direct een onderzoek in naar de oorzaak van het incident. Zaterdag heeft de aannemer de gevel geïnspecteerd om te kunnen bepalen welke maatregelen getroffen moeten worden. Er werd tijdelijk een houten plaat geplaatst. Het Arubapad, de plek waar de plaat terecht is gekomen, is uit voorzorg afgezet.

Mochten bezorgde buurtbewoners en ouders vragen hebben, dan konden zij maandag vragen stellen aan de voorlichter van de gemeente Leiden die ter plekke was.

Delen

7 reacties

 1. Dat is logisch, want deze woningcorporatie van nog geen 2500 woningen, waarvan de helft thans in de verkoop staat, heeft zich onder de ‘bezielende’ leiding van ene Noorlander met een jaarsalaris van wel €150.000,– begeven op een terrein waar zij totaal geen kaas van hebben gegeten. En dat hen ver boven de pet gaat. Dit opgeleverde gebouw drukt structureel op het bedrijfsresultaat van de woningcorporatie en structureel onderhoud van andere complexen van Ons Doel gaat hier onder lijden. Maar snel opgaan in een groter geheel deze piepkleine corporatie met een directeur-bestuurder die met zijn salaris ver zit wat boven zo’n functie gemiddeld acceptabel is in deze sector.

  Fascinerend, hoe de onder wijlen staatssecretaris Heerma van het CDA ingezette privatisering en decentralisatie van de volkshuisvestingsector steeds meer tot ongelukken lijdt in dit land. Overigens mogen de bestuurdertjes van de woningcorporaties van de rechter gewoon doorgaan met zichzelf te verrijken: zie http://tinyurl.com/otpvf26 of

  http://nos.nl/artikel/568826-topinkomens-corporaties-weer-vrij.html

 2. Er is een vrijheid van meningsuiting. Maar moet dat dan toch achter pseudoniem Mister Spock? Of ben je bang dat deze directeur je woning komt verbouwen?
  Sorry, dat wilde ik even kwijt.

 3. Het kan aan de gebruikte tegellijm zitten. Het is vaak een twee komponentenmateriaal en een controle die daarop meestal niet gedaan wordt in de fabriek is kruip. Meestal kijkt men bij dit woord wat glazig maar het is de eigenschap dat dergelijk materiaal onder permanente druk of trek op den duur zachter kan worden. Bij Rijkswaterstaat werd dat steeds uitgebreid getest c.q. gecontroleerd.

 4. Het Orakel van de Burcht op

  @meneer Spock: Alsof meneer Noorlander of wijlen staatsecretaris Heerma verantwoordelijk zijn voor de zwaartekracht.

  "Het kan aan de gebruikte tegellijm zitten" Nee, meneer Gijsman: Het is de zwaartekracht, altijd maar weer die *@$*& zwaartekracht.

 5. Lei den Noord op

  Ook nog:

  De gemeente Leiden moet eenmalig 600.000 euro bijpassen voor de parkeergarage onder Het Gebouw. Het geld gaat naar huisbaas Ons Doel, die anders niet uit de kosten komt. Het stadsbestuur wil dat de raad daar binnenkort mee instemt. De garage is te groot door een aanpassing in het bouwplan van het multifuctionele complex in Leiden-Noord.

  http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/leidenenregio/article25798923.ece

  Parkeergarages, altijd een uitstekende investering. Dat weten ze in het college en de gemeenteraad heel goed toen.

 6. Lei den Noord op

  Parkeergarages, altijd een uitstekende investering. Dat weten ze in het college en de gemeenteraad heel goed.

  Foutje.

Over de auteur

Je bent nu offline