De brandweer bij Het Gebouw waar een gevelplaat naar beneden kwam. (Foto: Bram Pater)

Gevelplaten van 'Het Gebouw' maandag nader onderzocht

Afgelopen vrijdagavond is een glazen gevelplaat van Het Gebouw afgevallen. Hierbij hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De gevelplaat is afkomstig van de vierde of vijfde etage. De eigenaren van Het Gebouw, woningstichting Ons Doel en de Gemeente Leiden, stellen per direct een onderzoek in naar de oorzaak van het incident. Zaterdag heeft de aannemer de gevel geïnspecteerd om te kunnen bepalen welke maatregelen getroffen moeten worden. Er werd tijdelijk een houten plaat geplaatst. Het Arubapad, de plek waar de plaat terecht is gekomen, is uit voorzorg afgezet.

Mochten bezorgde buurtbewoners en ouders vragen hebben, dan konden zij maandag vragen stellen aan de voorlichter van de gemeente Leiden die ter plekke was.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×