In het prijswinnende lespakket Naar de stad? van Erfgoed Leiden en Omstreken verplaatsen leerlingen zich in een middeleeuws plattelandsgezin. (foto: Luca di Tommasso)

Lespakket Erfgoed Leiden wint Prijs de Nederlandse Publieksarcheologie

Naar de Stad? is het lespakket van Erfgoed Leiden e.o. dat de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie heeft gewonnen. In dit innovatieve lespakket verplaatsen scholieren zich met behulp van oude bronnen en moderne iPads in hun middeleeuwse leeftijdgenoten Lijsje en Didde. In het lespakket verplaatsen leerlingen zich, per groepje, in een middeleeuws plattelandsgezin.

Wethouder De Haan (Cultuur) reageert verguld op het nieuws: “Deze prijs is een geweldig mooie erkenning voor onze aanpak. Ik ben heel trots op wat Erfgoed Leiden en Omstreken doet. Dit lespakket maakt het verleden toegankelijk en laat zien hoe leuk erfgoed is.”

Met de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie wil de Stichting Archeologie en Publiek (SAP) de maatschappelijke relevantie van archeologie laten zien. De prijs werd 16 november voor het eerst uitgereikt tijdens het nationale archeologiecongres de Reuvensdagen. Uit vier genomineerden werd samen door de jury en het publiek de winnaar kozen. In totaal waren er 27 inzendingen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×