Kitty Courbois (Foto:PR)

Voorstelling 'Courbois, Parels van Poëzie' verlengd

De poëzievoorstelling van Kitty Courbois, ‘Courbois, Parels van Poëzie’, was het afgelopen seizoen in diverse uitverkochte zalen te zien. In het avondvullende programma draagt Kitty Courbois gedichten voor van Remco Campert, Willem Wilmink en Wislawa Szymborska afgewisseld met anekdotes over slager Rodriquez en Ramses Shaffy. Wegens groot succes is er nu een serie extra voorstellingen geprogrammeerd.

De avond staat deels in het teken van de liefde. Zo worden er gedichten voorgedragen van Hans Lodeizen en Gabriel Garcia Lorca en brengt Courbois een hommage aan Hugo Claus met zijn gedicht ‘Nu nog’.

Tot slot komen er ook teksten voorbij uit de toneelstukken ‘Leedvermaak’ en ‘Rijgdraad’ van Judith Herzberg. De personage Ada behoorde tot een van de lievelingsrollen van Courbois.

De producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen zijn bekend van vele kleine musical- en toneelproducties, waarbij er vaak gekozen wordt voor een basis van origineel Nederlands materiaal, zoals een boek, film of muziek. De theatervoorstellingen ‘Waarom mannen seks willen en vrouwen liefde’, ‘Sabine B.’ en ‘Nederland Musicalland’, zijn daar recente voorbeelden van. De voorstelling is gemaakt door Kitty Courbois, Ilonka Verdurmen, Paul van Ewijk en Lars Boom. Hans Cornelissen is de bedenker van de voorstelling.

‘Courbois, Parels van Poëzie’ is vanaf zondag 1 december te zien in de Leidse Schouwburg.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×