Leiderdorpse overleden: vermoedelijke dader zit vast

Op woensdag 30 oktober werd een 30-jarige zwangere vrouw zwaargewond aangetroffen in het trappenhuis van een flat aan de Raaphorst in Leiderdorp. Gealarmeerde agenten en ambulancepersoneel probeerden tevergeefs de vrouw te reanimeren, zij overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Een misdrijf kon niet worden uitgesloten en daarom startte de politie onder leiding van de officier van justitie een onderzoek. Naarmate het onderzoek vorderde, kwamen er meer aanwijzingen dat er vermoedelijk sprake was van een misdrijf.

De politie heeft donderdag 7 november een verdachte, een 34-jarige man uit Leiderdorp, aangehouden in deze zaak. Hij is op dinsdag 12 november voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft het voorarrest van de man verlengd met twee weken. 

Direct na het aantreffen van de vrouw startte de politie een onderzoek, zoals gebruikelijk is bij incidenten waarbij niet direct duidelijk is hoe iemand gewond is geraakt. Forensische experts onderzochten de woning en het trappenhuis. Ook spraken agenten met getuigen. Om alle vragen rondom het overlijden van de vrouw te beantwoorden doet de recherche uitvoerig onderzoek.
 
De politie komt  graag in contact met getuigen die de vrouw op de ochtend van 30 oktober nog gezien hebben, of die die ochtend wellicht iets is opgevallen in of bij de flat aan de Raaphorst op die dag.

Het betreft een slanke 30-jarige vrouw van Surinaams/Hindoestaanse komaf die in een woning op de tweede etage in de flat woonde. Op het moment van haar overlijden was zij zichtbaar in verwachting. De vrouw had halflang donker golvend haar en was ongeveer 1.60 meter lang. Ook is de politie op zoek naar een stoffen veelkleurige tas die zij volgens getuigen regelmatig bij zich droeg.

Heeft u informatie die de politie kan helpen met het beantwoorden van de vragen rondom het overlijden van de vrouw? Belt u dan met de politie in Leiderdorp via 0900 8844. Liever Anoniem? Belt u dan met 0800 7000.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×