De RijnlandRoute wordt met een ingewikkeld stelsel van wegen en bruggen aangesloten op de A4. Het model wordt een 'halve ster' genoemd. Volgens gedeputeerde De Bondt is dat 'een hele goeie' op inpassingsgebied. Ze zei dat in maart van dit jaar bij de presentatie van het inpassingsplan.

GroenLinks: Leiden moet medewerking aan RijnlandRoute staken

Als de provincie volhardt in het verleggen van de A4 richting Oostvlietpolder, moet Leiden elke vorm van steun en medewerking aan de aanleg van de RijnlandRoute intrekken. Dat schrijft GroenLinks Leiden aan het college van B en W. De partij wil dat het college de provincie laat weten dat alleen al onderzoek naar een extra snelweg door de polder voor Leiden onbespreekbaar is.

Audiofragment: Chris de Waard achtereenvolgens in gesprek met Oostvlietpoldervriend Hans Pieters, fractievoorzitter Mark Koek van D66 en fractievoorzitter Pieter Kos van GroenLinks.

GroenLinks roept de vier Leidse collegepartijen D66, VVD, CDA en SP verder op om hun partijgenoten in Provinciale Staten te laten weten dat Leiden een groene Oostvlietpolder wil en dat verder onderzoek naar de aantasting daarvan onacceptabel is.

Leiden Voorschoten Zoeterwoude RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×