Stadspartij bezorgd over korting op gehandicaptenvervoer

Er wordt sinds begin dit jaar gekort op het vervoer van gehandicapten. Doordat er minder geld beschikbaar is, kunnen de zorginstellingen minder cliënten naar hun dagbestedingsprogramma vervoeren. “Een kwalijke zaak”, vindt Eli de Graaf van Stadspartij Leiden Ontzet die hierover een aantal vragen aan het College van B & W heeft gesteld.

Audiofragment: Eli de Graaf in gepsrek met Chris de waard over de problemen door de bezuinigingen op het gehandicaptenvervoer.

Zo vraagt de partij zich af welke gevolgen de bezuiniging heeft voor de lichamelijke en geestelijk gehandicapten in Leiden als die niet naar hun aangepaste dagbestedingen kunnen worden vervoerd. Ook wil de partij weten hoeveel mensen er worden getroffen.

Volgens de Stadspartij worden mensen met een beperking ernstig in hun keuzevrijheid en mobiliteit beperkt en kunnen zij mogelijk in een sociaal isolement terecht komen. Ook denkt de Stadspartij dat het college hierdoor uiteindelijk veel meer geld kwijt is aan sociale voorzieningen zoals: sociaal-maatschappelijk werk, ziekteverzuim bij ouders, en huisartsbezoeken

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×