Freddy Blommers treedt af als wethouder voor ONS Voorschoten. Nu zijn partij, D66, weer zelfstandig meedoet aan de komende raadsverkiezingen, volgt Blommers. Zodra er een opvolger is, legt hij zijn functie neer. (Foto: PR).

Blommers van ONS Voorschoten naar D66

De Voorschotense wethouder Freddy Blommers verlaat ONS Voorschoten en kiest opnieuw voor D66. “Ik was D66-er, ik ben D66-er en ik blijf D66-er. Op titel van D66 ben ik het samenwerkingsverband van ONS Voorschoten binnengekomen, dus is het logisch dat ik D66 volg nu de partijen weer los van elkaar aan de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 mee gaan doen”, zo licht Blommers zijn besluit toe.

Audiofragment: Freddy Blommers over de breuk met het bestuur en de fractie van ONS Voorschoten.

Voor de lijst van D66 is Blommers beoogd lijstduwer en tevens wethouderskandidaat. “Op de behaalde successen in de afgelopen periode ben ik onverminderd trots. Mijn analyse van deze nieuwe situatie heeft als conclusie dat er spanning zit tussen de huidige en de toekomstige situatie. Ik ben daarom bereid terug te treden zodra de gemeenteraad een opvolger heeft benoemd”, aldus Blommers.

Bestuur en fractie van ONS Voorschoten toonden zich onaangenaam verrast toen Blommers afgelopen week liet weten lijstduwer voor D66 Voorschoten te worden. “Zo werd dus pijnlijk duidelijk dat hij tegen ONS Voorschoten campagne zal gaan voeren”. ONS-voorzitter Bart de Beer spreek van een zeer onwenselijke situatie. De partij wil niet meer verder met Blommers en zoekt voor de komende maanden een vervanger.

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×