Kinderen bij de Thanksgiving Ceremnoy Pieterskerk. (Foto: Stefan Tetelepta)

BBC filmt in de Pieterskerk Leiden

De Thanksgiving Ceremony in de Pieterskerk Leiden zal dit jaar gefilmd worden door de BBC, voor het tv-programma Coast. De documentaire van de BBC zal de Nederlandse kant van de Pilgrim geschiedenis belichten.

Voor veel Amerikanen is Leiden, en met name ook de Pieterskerk Leiden, onlosmakelijk verbonden met de Pilgrims, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de begintijd van de kolonisatie van Noord-Amerika. Vanuit Leiden zijn zij naar Amerika gereisd en hebben ze een grote invloed gehad op de Verenigde Staten. Zo stammen maar liefst 7 latere presidenten rechstreeks af van de Leidse Pilgrims.

De ceremonie is een jaarlijks terugkerend event, waarbij Amerikaanse expats uit heel Nederland samenkomen in de Pieterskerk Leiden om Thanksgiving Day te vieren.

Donderdag 28 november is men vanaf 10:00 uur van harte welkom in de Pieterskerk Leiden. De dienst is gratis toegankelijk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×