Het Rode Kruis organiseert Serious Pietencentrale

Wil je een een paar zwarte pieten inhuren voor pakjesavond en meteen een bijdrage leveren aan de strijd tegen kindersterfte? Schroom dan niet om de Serious Pietencentrale te bellen en twee zwarte pieten te boeken! De Studentendesk van het Rode Kruis Leiden organiseert dit jaar de Serious Pietencentrale om geld op te halen voor Serious Request 2013. Het evenement staat dit jaar in het teken van kindersterfte door diarree.

In Sub-Sahara Afrika en Zuid-Azië is het één van de belangrijkste doodsoorzaken voor kinderen van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven 800.000 kinderen aan diarree. Dat zijn elke dag zo’n 2.200 kinderen. Dit wordt veroorzaakt door een gebrek aan schoon drinkwater, gebrek aan sanitaire voorzieningen en gebrek aan kennis.

Vanaf aanstaande zaterdag zijn twee zwarte pieten voor 35 euro per half uur in te huren via de Serious Pietencentrale. Vorig jaar leverde deze actie 2000 euro op.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×