Leiden Leest, thema-avond SP-Leiden

In Nederland, en dus ook in Leiden, worden steeds minder boeken gelezen. Is dat erg? Ries van Walraven, kandidaat-raadslid voor de SP-Leiden, houdt op 29 november een voordracht in de SPeer over het verschijnsel ‘ontlezing’. Na de voordracht kunnen er vragen worden gesteld.

Ook SP-bestuurslid Yvonne Geers komt aan het woord. Zij is ambassadeur van de Stichting Lezen en Schrijven. Samen met Naomi Coenraad, themamedewerker van deze stichting, laat ze onder meer aan de hand van een filmpje zien wat deze stichting doet.

In Nederland zijn 1,3 miljoen mensen laaggeletterd. Zij hebben zoveel moeite met lezen en schrijven dat ze zich onvoldoende kunnen redden in de samenleving. De Stichting Lezen en Schrijven is in 2004 opgericht op initiatief van prinses Laurentien om laaggeletterdheid in Nederland op te lossen.

De bijeenkomst vindt plaats in gebouw ‘De SPeer’ van de SP Leiden aan de Marnixstraat 18 in Leiden. De zaal gaat open om 19.30 uur en de voordracht begint om 20.00 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×