Oud maar altijd jeugdig. Traditioneel doch vooruitstrevend. Corpsbal maar immer ambitieus. 40ste Lustrumthema: Paradox, 200 jaar tijdloos. Het 200-jarig bestaan van Minerva wordt gevierd op de voormalige ROC-locatie aan de Ter Haarkade.

40ste Lustrum Minerva: twee weken feest

Van 27 juni tot 11 juli 2014 viert de Leidse Studentenvereniging Minerva het 200-jarig bestaan. De jubilerende vereniging maakte gisteravond het thema van het lustrum bekend tijdens het Grote Onthullingsfeest op Sociëteit Minerva aan de Breestraat: 200 jaar tijdloos. Ook de lustrumkleuren werden daar onthuld. Dat zorgde voor de nodige hilariteit, want 400 leden die aanzaten aan het Kleurendiner waren allemaal gekleed in de kleuren waarvan ze dachten dat het de Lustrumkleuren zouden zijn. Met de combinatie oranje en turkoois had niet iedereen rekening gehouden.

Het 40ste Lustrum van Sociëteit Minerva from 40ste Lustrum Minerva on Vimeo.

Audiofragment: Frank Lameijer van de Minerva lustrumcommissie over het 40e lustrum.

De meeste mensen worden tijdens de lustrumviering verwacht in het reünistenweekeinde op 28 en 29 juni. De Minerva-reünisten krijgen dan de kans om hun Leidse tijd te herbeleven. Bijvoorbeeld met een bezoek aan het oude studentenhuis, meetings met jaarclubs, subgezelschappen, streekgezelschappen en subverenigingen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×