Rozemarijn Kalis van het Leids kamerkoor in gesprek met Han Ruijgrok

Fer Hakkaart te gast bij Cultuur071

Vanochtend was de bekende Leidse kunstschilder Fer Hakkaart studiogast. Hij begon zijn loopbaan als retourcheerder bij de Rotagravure. Hij volgde daarnaast een avondstudie aan de Kunstacademie in den Haag. Zijn artistieke carrière kwam in een stroomversnelling toen hij als 24-jarige drie schilderijen verkocht aan de Lakenhal na een solotentoonstelling in het Leidse museum.

In de uitzending praat hij over zijn muzikale inspiratiebronnen, zoals Bach, Reich en Glass. Beeldend vertelt hij vervolgens over een aantal van zijn werken, waaronder het schilderij ‘de Draaideur’ een van de schilderijen in de collectie van de Lakenhal. Als gast horen we ook antropoloog Hans Feddema die zijn huis op zaterdagen ter beschikking stelt voor kunstenaars die bij hem kunnen exposeren. En daarnaast houdt hij daar regelmatig het Filosofisch café. Geïnteresseerden kunnen contact met hem opnemen via hansfeddema@gmail.com.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/122576731″]

Audiofragment: Beluister hier de hele uitzending met studiogast Fer Hakkaart

Daarna kwamen dirigent Rozemarijn Kalis, regisseur Natasha Schulte en kunstenaar Barhel Brussee vertellen over het 25-jarig jubileum van het Leids Kamerkoor. Een lustrum dat feestelijk wordt gevierd met de voorstelling ‘Fabelachtig’ in Theater Ins Blau op 7 en 14 december. Kaarten te bestellen via stadspodia.nl. Ook de muzikale week met tips van Peter Visser, ofwel @muziekgezien, kwam aan bod. Hij tipte de Leidse avond in buurtcentrum de Kooi, vanavond!! Het begint om 20.00 uur en de toegang is gratis!! En vrijdag 6 december in de Qbus een optreden van de band ‘Lone’ met twee ex-leden van de band Alquin. Govert de Kok van bioscopenleiden.nl vertelde vervolgens enthousiast over de wraakfilm Oldboy met een onthutsend slot terwijl Govert wel wat gewend is. Originele gitzwarte film die de moeite waard is, geregisseerd door Spike Lee. Met een prachtig gedicht van Lucebert sloot studiogast Fer Hakkaart de uitzending af.

Stem volgende week weer af op 93.7fm of 102.4 (kabel), want dan hebben we Ben Walenkamp, onder meer bekend van de muurgedichten en de Poëziemanifestatie (stichting Tegen-Beeld), als studiogast.

Advertentie

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×