Meer dan 300 mensen kwamen af op het lustrumfeest. Onder hen ook Prins Constantijn die in zijn studententijd de nodige uurtjes in l'esperance stuk heeft geslagen. (Foto: Chris de Waard).

Café l’Espérance brengt lustrumboek uit

l’Espérance nuchter bekeken. Dat is de titel van het boek dat het gelijknamige café na aanleiding van het 200-jarig bestaan heeft uitgebracht. De koningin, koning, prinsen en de Soldaat van Oranje bezochten l’Espérance door de twee eeuwen heen. Ze komen aan bod in het boek. Het lustrumboek staat namelijk vol met anekdotes over deze historische kroeg, aangevuld met beeldmateriaal. Bij het samenstellen van het boek hebben veel mensen een speciale bijdrage geleverd met verhalen, anekdotes en foto’s.

Audiofragment: Chris de Waard ging naar het lustrumfeest en sprak met gasten, (oud-)eigenaren, buren en de schrijver van het boek.

De presentatie van het bijzondere boek vond gisteren plaats. Het werd uitgereikt door Greetje van Gruting. Naast VVD-raadslid is ze vaste gast bij buurtcafé l’esperance. Ze is, zoals ze het zelf verwoord ‘de buurvrouw die nooit klaagt’. Ze gaf het eerste exemplaar aan Mieke Huynink-Goejee, een nazaat van Koos Goejee. Het lustrumboek is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Café l’Esperance.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×