De winnaar van de vorige editie 'De 1000 rondjes van Leiden'. (Foto:PR)

De 1000 rondjes van Leiden gaat weer van start

 

Het startschot voor het leidse schaatsevenment ‘De 1000 rondjes van Leiden’ wordt op zondag 15 december weer gelost. Het is de 4e editie van het Leidse schaatsevenment. Tijdens deze editie kunnen deelnemers er ook dit jaar voor kiezen om 250, 500 of 750 rondjes te rijden.   

Voorgaande jaren konden deelnemers zich alleen opgeven om 1000 rondjes te rijden. Dit is nu veranderd waardoor meer mensen zich kunnen aanmelden voor het evenement. Ook is het weer mogelijk om de 1000 rondjes in een estafetteteam van max. 5 rijd(st)ers af te leggen. De snelste deelnemer van de 1000 rondjes wint een beker en voor het snelste team sleept de ‘Goede Doelen Gouden Schaats’ in de wacht.  

Net als elk jaar worden zijn er geen kosten verbonden aan het evenement maar wordt wel van de deelnemers verwacht dat ze zelf actief gaan sponsoren zodat het opgehaalde geld gedoneerd kan worden. Het goede doel dit jaar is het Monique Velzeboer Stichting/Lilianefonds. De opbrengt gaat naar kleinschalige projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden.  

Ook kunnen deelnemers weer een foto laten maken van hun nostalgische schaatsoutfit door fotografe Monique Velzeboer. De producten van haar Stichting, zoals kalenders, kaarten en agenda’s zijn te koop voor het goede doel.   

Vanaf 08.00 uur staat een massageteam klaar. Niet alleen de schaatsers, maar ook bezoekers kunnen, tegen een kleine vergoeding voor het goede doel, een massage krijgen en voor degene, die raadt hoeveel rondjes er in totaal gereden wordt, staat een prachtige prijs klaar. Ook is er voor de liefhebbers een tent met koek en zopie (warme chocolademelk, erwtensoep, en glühwein) en zal er een dweilorkest optreden. 

Het startschot zal om precies 06.30 uur gelost worden. Deelnemers kunnen zich nu gratis aanmelden via de site van de schaatshal Leiden.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×