Film 'Kinshasa Kids' te zien in Scheltema Leiden

Movies That Matters, de filmafdeling van mensenrechtenorganisatie Amnesty International presenteert komende maandag de muzikale speelfilm ‘Kinshasa Kids’in Scheltema Leiden. In de film staat de overlevingsdrift van straatkinderen centraal. Na afloop kan er nagepraat worden met cultureel antropologe Julie Ndaya. 

In ‘Kinshasa Kids’ volgt José, een van de ongeveer dertigduizend straatkinderen in Kinshasa, de chaotische hoofdstad van DRP Congo. De meesten van hen belanden op straat, nadat zij zijn verstoten door hun familie op beschuldiging van bezetenheid en hekserij. De film trekt je meteen mee in het verhaal en opent met beelden van een uitdrijvingsceremonie. José wacht zijn beurt niet af en rent weg. Daarop verjaagt zijn moeder hem. José reist in een overvolle trein naar Kinshasa waar hij zijn draai probeert te vinden in een nieuwe, vreemde omgeving. José droomt van een carrière als rapper. Samen met zijn nieuwe vrienden maakt hij muziek op alles wat los en vast zit: hamers, oude plastic flessen en kapot elektronisch speelgoed. Onder leiding van paradijsvogel en lokale rapper Bebson starten de kinderen een band, The Devil Does not Exist. 

Na afloop van de filmvertoning gaat Joëlle Baijer van Movies That Matter Leiden in gesprek met Julie Ndaya. Ndaya is cultureel antropoloog van religie, associate van het Afrika Studiecentrum Leiden en doceert een gedeelte van het jaar aan de Universiteit van Kinshasa.  

De film ‘Kinshasa Kids’ is aanstaande maandag te zien vanaf 20.00 uur in Scheltema. Een kaartje voor de film (inclusief nagesprek) kost 8 euro. Studenten mogen naar binnen tegen betaling van 4,50 euro. Bijwonen van het nagesprek is optioneel; de film is ook los van het nagesprek te bezoeken 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×