Workshop muziek maken tijdens winkelweekend 'Kids'. (Foto:PR) 

Verassend Winkelweekend 'Kids' groot succes

Een spectaculaire intocht van Sinterklaas in Leiden zette de toon voor een geslaagd Verrassend Winkelweekend. Afgelopen weekend, zaterdag 23 en zondag 24 november, stond het hele weekend in het teken van de jongsten.

Bij de intocht stonden er niet alleen Pieten op de boot bij de Sint, maar waren er ook heuse Flyboardpieten die over het water vlogen. Op de Beestenmarkt trad De Rockschoolband op met drummer Colin, bekend van The Voice of Holland. Samen met presentatrice Meike Hurts ontving Burgemeester Lenferink Sinterklaas op het podium. Hierna trok de Sint de stad in.

De zondag van het Verrassend Winkelweekend stond in het teken van de opening van het Huis van Sinterkaas, de Pieteninvasie en workshops voor kinderen. Onder muzikale begeleiding van de Marepietenband werden de deuren van het Huis van Sinterklaas geopend. Meer dan 1500 enthousiaste kinderen schudden gedurende deze dag de hand van de goedheiligman en haalden hun Pietendiploma. Voor de ouders was er de gelegenheid om de inkopen te laten inpakken. De opbrengst van de vrijwillige bijdrage was voor het goede doel, KiKa.

In de stad waren er verschillende workshops voor kinderen. Van cupcakes maken bij Café Lola in Cotta di Mare en chocoladeletters versieren bij Soetenso tot muziek maken bij State of Art en een workshop fossielen bikken van Naturalis in City Hall.

Het Verrassend Winkelweekend ‘Kids’ was zeer geslaagd, een gezellig weekend voor jong en oud. Het Huis van Sinterklaas is tot en met4 december elke dag geopend van 12.00-17.00 uur.

Het volgende Verrassend Winkelweekend vindt plaats op zaterdag 21 en zondag 22 december en staat in het teken van Koren. Op de kerstmarkt die plaatsvindt van 14 t/m 22 december kan het publiek tevens hun inkopen laten inpakken voor KiKa. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×