Brullen voor T. rex

Het Naturalis die onlangs een fondsenwervingcampagne voor de T. rex startte, gaan nu een samenwerking met de Walking with Dinosaurs aan. Samen gaan zij op zoek naar de persoon met de meest angstaanjagende T.rex brul. 

De beste tien brullers strijden tegen elkaar tussen de echte dinosaurusskeletten tijdens de finaleronde op 21 december 2013 in museum Naturalis. Een jury, met onder andere dinosaurus-expert Anne Schulp, beoordeelt de brullen. 

De wedstrijd maakt deel uit van de fondsenwervingscampagne en wordt door presentator en bioloog Freek Vonk gepresenteerd. De bekende bioloog is het boegbeeld voor de campagne TientjevoorTrex en riep al eerder via www.tientjevoortrex.nl op tot doneren zodat Naturalis deze Nachtwacht van de Natuurhistorie naar Nederland kan halen. Als het lukt zal de zeer zeldzame T. rex voor het eerst te zien zijn in een museum buiten Noord-Amerika.  

Tijdens de finaleronde op 21 december is er ook een PlayStation Lounge ingericht, waar bezoekers het Walking with Dinosaurs Wonderbook kunnen uitproberen. Deze nieuwste game uit de Wonderbook-franchise combineert een gezonde dosis spanning met educatie.  

Vanaf 19 december draait Walking with Dinosaurs in de bioscoop. Zowel het spel als de film zijn ge├»nspireerd op de gelijknamige  Emmy Award-winnende BBC serie uit 1999. 

Meedoen? Dat kan! Aanmelden kan tot 16 december 2013 op de site en wie weet sta jij straks in de finaleronde. Ook maak kans je kans op een Playstation3.  

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×