Jasper Meijer was vrijdag de laatste klant van het KvK-kantoor in Leiden. (Foto: PR).

Kamer van Koophandel Leiden voorgoed gesloten

Afgelopen vrijdag was de laatste dag dat ondernemers (in spé) de Kamer van Koophandel  in Leiden (KvK) konden bezoeken. Student Jasper Meijer kreeg als laatste klant aan de KvK-balie in Leiden een bloemetje overhandigd door Eduard van de Lustgraaf (algemeen directeur a.i.). Japer start een webwinkel in gadgets met de naam BUZZZED.

Geschiedenis KvK

Ook al lagen de taken van de KvK in de begin jaren anders dan nu. Toch weten ondernemers in Leiden al bijna 200 jaar de weg naar de Kamer te vinden. Al in 1816 werd er een Kamer van Koophandel en Fabrieken in Delft opgericht. De invoering van de Wet op de Kamers van Koophandel in 1921 betekende het einde van de plaatselijke Kamer te Delft. Op 1 april 1922 werden de oude Kamers definitief ontbonden en de nieuwe ingesteld.

In de 20e eeuw ontstonden er 36 regionale KvKs en kregen deze naast een adviserende taak ook meer  uitvoerende taken. Sindsdien zijn er verschillende aanpassingen geweest in de Wet op de Kamers van Koophandel. Door een reeks fusies zijn er momenteel 12 KvKs die per 1 januari 2014 teruggebracht worden tot één landelijke organisatie samen met Syntens. Deze nieuwe KvK zal de digitale dienstverlening uitbreiden maar hiernaast in het land fysiek aanwezig blijven met 19 kantoren waar ondernemers terecht kunnen.

Fysieke KvK-kantoren
Sinds deze week kunnen ondernemers in deze regio alleen nog fysiek bij de KvK terecht op de Koningskade 30 in Den Haag. Naast het KvK-kantoor aan de Koningskade in Den Haag, zijn de vestigingen in Rotterdam en Amsterdam de dichtstbijzijnde. Een overzicht van alle kantoren staat op www.kvk.nl/kantorennetwerk.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×