Konining Maxima komt aan bij het Volkshuis waar ze welkom wordt geheten door burgemeester Lenferink en scheidend Commissaris van de Koning Jan Franssen. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Koningin Maxima bij autismesymposium in Volkshuis

Hare Majesteit Koningin Máxima woonde vandaag in het Volkshuis aan de Apothekersdijk een symposium bij ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het Autismecafé Leiden. Tijdens de bijeenkomst nam Koningin Máxima het eerste exemplaar van het boek “Autismecafé: de kracht van ouders” in ontvangst. Het jubileumsymposium werd georganiseerd door Stichting Ovaal, een organisatie die maatschappelijke initiatieven op het gebied van autisme stimuleert en ondersteunt.

Het Autismecafé biedt ouders van een kind met autisme door middel van thema-avonden de mogelijkheid om dicht bij huis informatie van deskundigen te verkrijgen en ervaringen met andere ouders uit te wisselen. Uitgangspunt is de eigen kracht van ouders om antwoorden te vinden op alledaagse vragen en problemen bij opvoeden en autisme. Hierdoor wordt de zelfredzaamheid van de ouders en hun sociale netwerk bevordert en kan een beroep op zwaardere hulpverlening vaak worden voorkomen.

In navolging van het Leidse initiatief hebben ook andere ouders met hulp van Stichting Ovaal inmiddels twaalf Autismecafés in Nederland gerealiseerd. De thema-avonden zijn door ruim 13.000 mensen bezocht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×