Snelkraak voorkomen in Zoeterwoude

Door snel optreden van de politie kon in de nacht van zondag op maandag worden voorkomen dat een drogisterij annex postagentschap aan de Dorpsstraat in Zoeterwoude slachtoffer werd van een snelkraak. Twee Zoetermeerse verdachten konden direct worden aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 03.30 uur een melding van een getuige die zag dat twee mannen met een koevoet bezig waren om de voordeur van de zaak open te breken. Hij wist de agenten een goed signalement van de twee daders te geven. Meerdere politie-eenheden werden naar de Dorpsstraat gedirigeerd. Toen de agenten ter plaatse kwamen, probeerde één van de inbrekers nog te vluchten, maar hij kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Eén tweede verdachte kon in de winkel worden aangehouden.

De inbrekers waren op twee scooters gekomen die voor het pand op de grond lagen. Deze scooters nam de politie in beslag. Beide verdachten werden ingesloten voor nader verhoor.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×