Leiden gaat voor titel Innovatiehoofdstad van Europa

Leiden strijdt mee om de titel iCapital van Europa. De Europese Commissie heeft de nieuwe titel in het leven geroepen in het kader van de Europese strategie van de toekomst: Horizon 2020. “Net als bij die strategie, speelt innovatie in Leiden een belangrijke rol,” zo verklaart wethouder De Wit de Leidse kandidatuur. Wie de concurrenten van Leiden zijn is nog niet bekend.

Audiofragment: Wethouder Frank de Wit over de Leidse kandidatuur voor meest innovatieve stad van Europa.

Komend voorjaar wordt de uitslag bekend. De titel gaat naar de stad met het beste ‘innovatie-klimaat’, waarbij burgers, overheidsorganisaties, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven met elkaar verbonden worden. Leiden krijgt steun van een twintigtal partijen uit binnen- en buitenland voor de kandidaatstelling. Onder andere de gemeente Delft heeft een ondersteunende brief geschreven, net als de Universiteit Leiden en de Provincie Zuid-Holland.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×