Het is uitzonderlijk dat er twee keer in een jaar een waarschuwing wordt afgegeven voor een zeer zware storm. De gevolgen van de zware herfststorm die op 28 oktober over Leiden raasde zijn nog op verschillende plaatsen zichtbaar, zoals hier op de Rijn en Schiekade. (Archieffoto: Chris de Waard).

Vanmiddag weeralarm voor onze regio

Het KNMI geeft voor onze regio een weeralarm af. Vanaf 14.00 uur geldt voor Zuid-Holland code oranje. Dat betekent dat er zeer zware windstoten kunnen voorkomen tot wel 120 kilometer per uur. In de loop van de avond neemt de wind naar verwachting af, maar tot 3 uur vannacht geldt dan nog wel code geel. Dat staat voor gevaarlijk weer met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

De Brandweer Hollands-Midden roept mensen op om stormschade te melden bij de gemeente en alleen 112 te bellen in noodgevallen. Eind oktober raakte het alarmnummer overbelast door alle meldingen over de storm, terwijl het uitsluitend is bedoeld voor gevallen waarbij elk seconde telt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×