Omwonenden zijn bang voor overlast als er honderden studenten bijkomen in het toch al drukke stukje binnenstad. Ook vinden ze het plan te hoog. Met name in de Ketelboetersteeg wordt het te donker, zo denken de bewoners. (Foto: Chris de Waard).

Omwonenden verliezen rechtzaak om bouwplan studentenwoningen Langebrug

Omwonenden van de Langebrug hebben de rechtzaak verloren die ze hadden aangespannen tegen de bouwplannen van DUWO/SLS om op de plek van het gebouw van de voormalige Sociale Dienst een paar honderd studentenwoningen te bouwen. Wethouder Van Woensel is blij dat de rechter de bezwaren van tafel heeft geveegd: “Die extra studentenwoningen zijn hard nodig”.

Audiofragment: Pieter van Woensel is verheugd over de uitspraak van de rechbank.

De omwonenden kunnen nog in hoger beroep bij de Raad van State.  Of ze dat ook inderdaad gaan doen, moeten ze nog beslissen. Eerst willen ze de uitspraak goed bestuderen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×