Gaan de plannen om meer treinen in te zetten tussen Leiden en Utrecht niet meer door? (Foto: Archieffoto: Sleutelstad).

Zorgen om plannen treinverbinding Leiden - Utrecht

De plannen om meer treinen in te zetten tussen Leiden en Utrecht gaan mogelijk niet door. Volgens het Rijk is het niet druk genoeg op het spoor tussen Leiden en Woerden om extra intercity’s en sprinters in te zetten. Bovendien zou er geen geld voor zijn. 

De fractie van de Partij van de Arbeid is voorstander van capaciteitsverruiming van het spoor tussen de twee steden en reageerde geschrokken. “Het lijkt erop dat een belangrijke wens van onze stad op losse schroeven staat”, zegt duo-raadslid Gijs Holla.

Treinreizigers tussen Leiden en Utrecht hebben regelmatig te maken met vertragingen en andere problemen op het traject. Ook vandaag zaten treinen tussen de twee steden overvol. Op Twitter verschenen meerdere berichtjes van reizigers die tot twee uur vertraging hadden.

Advertentie

Leiden spoorverdubbeling


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×