Overvallers Leidse juwelier bekennen

Twee mannen die in juni 2012 een juwelier in de Maarsmansteeg overvielen, hebben bekend. De Poolse mannen van 36 en 44 jaar legden hun bekentenis af in Noorwegen, waar zij vastzitten na een veroordeling voor een andere overval.

Op 29 juni 2012 werd een overval gepleegd op juwelier Van Gerner, gevestigd in de Maarsmansteeg te Leiden. Omstreeks 10.15 uur drongen twee mannen de zaak binnen. Het aanwezige personeel werd met een vuurwapen bedreigd en een hoeveelheid sieraden werd weggenomen.

In het daarna opgestarte politieonderzoek kwam naar voren dat de vermoedelijke daders enkele dagen voor de overval in het Leidse Bastion Hotel hadden verbleven. Bij het bekijken van de bewakingsbeelden van het hotel zag een agent dat een persoon op de beelden overeen kwam met het signalement van één van de daders van de overval.

Het betrof hoogstwaarschijnlijk een 36-jarige Poolse man. Deze man werd internationaal gesignaleerd, waarna via Interpol bleek dat hij vast zat in de Noorse stad Trondheim in verband met een overval die in Noorwegen was gepleegd. Na onderzoek bleek dat één van mannen met wie de verdachte de overval in Noorwegen had gepleegd – een 44-jarige Poolse man – sterk voldeed aan het signalement van de tweede verdachte van de overval op de Leidse juwelier.

Leden van het Leidse onderzoeksteam reisden af naar Noorwegen en verhoorden beide verdachten. Tijdens deze verhoren bekenden beide verdachten de overval op de juwelier. Na het uitzitten van hun straf in Noorwegen zullen ze zich voor de Nederlandse rechter moeten verantwoorden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×