Politie gaat openstaande boetes aan huis innen

De politie in de Duin- en Bollenstreek en Leiden gaat in de week van zaterdag 14 december tot en met donderdag 19 december langs bij mensen die ondanks verschillende aanmaningen nog steeds hun boetes niet hebben voldaan of hun gevangenisstraf nog niet hebben uitgezeten. Boetes kunnen contant worden voldaan aan de agenten, anders moet men mee naar het politiebureau waar een pinautomaat staat.

Mensen die het bezoek van de politie niet willen afwachten, kunnen alsnog komen betalen op het politiebureau aan de Duinwetering in Noordwijk. Dat bureau is van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 09.00 uur tot 21.00 uur open en op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Sommige bewoners hebben al zo lang een boete openstaan dat zij voor de keuze worden gesteld: betalen of zitten. Als zij de openstaande boete niet kunnen betalen, worden zij in hechtenis genomen. Staat een boete minder lang open, maar zijn er wel verschillende aanmaningen verstuurd, dan kan de auto van de bewoner in beslag worden genomen. De wegsleepkosten en stallingskosten zijn voor rekening van de eigenaar en komen dus bovenop het boetebedrag.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×