Als Gigapixel-object is gekozen voor de mummiekist van de Egyptische priester Djedmontefanch. (Foto: PR)

Google Street View kijkt in RMO

Het Rijksmuseum van Oudheden is vanaf vandaag te zien in Street View-weergave op de website van Google Cultural Insitute. Als Gigapixel-object, dat je tot op de kleinste details kan bekijken, is gekozen voor de mummiekist van de Egyptische priester Djedmontefanch. Op Google’s online kunstplatvorm is het totaal aantal objecten uit het Rijksmuseam van Oudheden uitgebreid tot bijna vierhonderd. 

Bijna iedereen kent Google Street View. Google Cultural Insitute toont hoogtepunten uit collecties van bijna driehonderd gerenommeerde musea uit de hele wereld in Street View-weergave. Op de website zijn tien Nederlandse musea vertegenwoordigd, waar vanaf vandaag ook het Rijksmuseum van Oudheden bij hoort. 

Alle drie de verdiepingen van het Rijksmuseum zijn zichtbaar in de Street View van Google Cultural Insitute. Alle vaste tentoonstellingen van de archeologische collecties uit de Klassieke Oudheid, Egypte, oude Nabije Oosten en Nederland van Prehistorie t/m De Middeleeuwen zijn zichtbaar. Je kan tevens binnen de Street View op 150 objecten klikken waar je dan meer informatie over krijgt. 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×