In de tijdelijke Morspoortgarage is voldoende plek om de 58 parkeerplaatsen te compenseren die in de wijk verdwijnen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Transvaal verliest 58 parkeerplaatsen

In de wijk Transvaal verdwijnen 58 parkeerplaatsen uit de smalle straatjes. Daar waar aan twee kanten van de straat kan worden geparkeerd, verdwijnen de bewonersplekken aan een kant. In plaats daarvan kunnen de bewoners straks een plekje krijgen in de Morspoortgarage. In de wijk komt in de plaats van de verdwenen plaatsen meer groen op straat.

Audiofragment: Wethouder De Haan over het verdwijnen van de parkeerplaatsen in de wijk Transvaal.

Het weghalen van de parkeerplekken gebeurt op initiatief van de SP. In het moeizame proces van de besluitvorming rond de komst van de tijdelijke parkeergarage, diende die partij een voorstel in om de wijk te compenseren met meer groen en minder parkeerplekken in de straten. Later bleek dat de bewoners daar helemaal niet op zaten te wachten. Veel mensen willen gewoon voor hun deur parkeren in plaats van in de garage.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×