Liz van Velzen en Pieter Korver hebben hun eerste training er inmiddels op zitten. (Foto: PR).

24 uur fietsen voor Burkina Faso

De Leidse Liz van Velzen gaat zaterdag 28 december, samen met haar twee vrienden Pieter Korver en Christa de Koning, op een barre fietstocht. In 24 uur maakt de vriendengroep via de Afsluitdijk, Urk, Lelystad en Muiderberg, een rondje IJsselmeer. Met de tocht willen de drie geld inzamelen voor zonnepanelen in Burkina Faso, een land waar elektriciteit niet vanzelfsprekend is. Met een bedrag van 8.500 euro kunnen zonnepanelen voor een klein hospitaal worden gekocht en kan ook een koelkast worden aangeschaft, voor het koel bewaren van medicijnen.

Audiofragment: Jaap van Sandijk in gepsrek met de initiatiefnemers van de mogelijk barre fietstocht.

Het drietal heeft al 2.700 euro ingezameld en hoopt door middel van sponsoring van de sportieve uitdaging het resterende bedrag bij elkaar te fietsen. Liz van Velzen heeft als vrijwilliger gewerkt op een school voor dove kinderen in Ouagadougou, Burkina Faso, en richtte de stichting Soleil pour Burkina op. In januari 2014 wil Van Velzen de opbrengst persoonlijk overhandigen als ze weer een bezoek aan het land brengt. Meer informatie en een blog zijn te vinden op www.24uurfietsen.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×