In de Paul Krugerstraat verdwijnen de meeste parkeerplaatsen. Het is een van de weinige straten in Transvaal 1 waar nu nog aan twee kanten van de straat kan worden geparkeerd. Onoverzichtelijk en soms ook gevaarlijk, zo vindt de gemeente. Alarmverkeer kan er maar moeilijk door. (Foto: Chris de Waard).

Bewoners Transvaal nog niet blij met herinrichtingsplan

De Wijkvereniging Transvaal Leiden gaat bezwaar maken tegen het plan van de gemeente om 58 parkeerplaatsen in de wijk te schrappen. De afgelopen maanden zijn de bewoners samen met de gemeente bezig geweest om een plan te maken voor meer groen in de wijk. Dat is echter afgeschoten door de TACOR. Deze gemeentelijke Toets- en AdviesCommissie voor de Openbare Ruimte heeft allerlei wijzigingen aangebracht waar de bewoners zich niet in kunnen vinden.

Audiofragment: Secretaris Ingeborg Hansen van de wijkvereniging over parkeren in Transvaal 1.

In Transvaal 1, dat is het gedeelte van de wijk Transvaal tussen het voormalige belastingkantoor en de spoorwegovergang, vervallen 58 parkeerplaatsen. De bewoners krijgen in ruil daarvoor de mogelijkheid om voor de prijs van een parkeervergunning (41 euro per kwartaal) in de Morspoortgarage te staan. Lang niet iedereen wil dat echter. Sinds de opening van de garage is in de wijk betaald parkeren ingevoerd. Daardoor is het een stuk rustiger geworden, waardoor veel bewoners nu voor de deur kunnen parkeren.

Met het weghalen van de 58 plekken worden veel bewoners de Morspoortgarage ingedwongen. Dat past overigens makkelijk, zegt secretaris Ingeborg Hansen van de wijkvereniging: “Toen de garage kwam, waren we bang voor overlast, maar die is er nauwelijks omdat er niemand parkeert”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×