V.l.n.r. Jan Dirk Nijkamp (Afdelingsmanager Stedelijk Beheer), Quirijn van Loon (adjunct-directeur VConsyst) en Frank de Wit (wethouder Onderwijs, Sport en Milieu). (Foto: PR).

Gemeente bestelt 535 ondergrondse afvalcontainers

De komst van de ondergrondse afvalcontainers in Leiden is weer een stapje dichterbij. Vandaag heeft milieuwethouder Frank de Wit (D66) de aannemingsovereenkomst getekend met VConsyst Genemuiden dat de afvalcontainers gaat ingraven. Wethouder Frank de Wit: “Het is een complex project, maar ondergrondse containers zijn een goede investering in de stad. Leiden wordt er niet alleen schoner en mooier van, ook bewoners profiteren omdat ze makkelijker hun huishoudelijk afval kwijt kunnen.” De ondergrondse containers zorgen ervoor dat vuilniszakken uit het Leidse straatbeeld verdwijnen en daarmee ook een groot deel van het zwerfvuil en de meeuwenoverlast.

Audiofragment: Milieuwethouder Frank de Wit tekende donderdag de overeenkomst voor de ondergrondse containers.

De overeenkomst verzekert de levering 535 ondergrondse containers. De eerste containers worden in maart volgend jaar in gebruik genomen in de Academiewijk. Daarna volgt de rest van de historische binnenstad met in totaal 175 ondergrondse containers op 125 verschillende locaties. Na de zomer komen de overige wijken aan de beurt. Daar worden de bovengrondse wijkcontainers vervangen door zo’n 360 ondergrondse.

Verschillende PvdA-raadsleden zien in de volgorde die de gemeente aanhoudt opnieuw een bewijs voor hun stelling dat het college meer aandacht heeft voor het centrum, dan voor de wijken. “Het is gewoon een kwestie van logisch nadenken,” pareert wethouder De Haan via Twitter: “De buitenwijken hebben containers, in het centrum wordt nog met vuilniszakken gewerkt. Daar is dus de meeste winst te behalen.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×