Soms staan er zelfs huurinkomsten in de gemeentelijke boeken van panden die al gesloopt zijn. (Archieffoto: Chris de Waard).

Tekort op gemeentelijke vastgoedexploitatie: 1,6 miljoen euro

De gemeente komt dit jaar 1,6 miljoen euro tekort op de vastgoedexploitatie. Dat blijkt uit de tweede bestuursrapportage waarin het college de gemeenteraad tussentijds op de hoogte houdt van een groot aantal zaken. Voor een groot deel wordt het tekort veroorzaakt doordat de gemeente te lage rekeningen aan huurders van gemeentelijke panden stuurt. Ook krijgt een deel van de huurder helemaal nooit een rekening. Daardoor betalen ze bijvoorbeeld al jaren niet voor gas, water en licht. Dat geld gaat de gemeente nu alsnog innen. Voor huurders die de achterstallige bedragen niet ineens kunnen ophoesten, komt er een betalingsregeling.

Audiofragment: Wethouder Van Woensel kondigt alvast aan dat er nog veel meer administratieve shit boven tafel komt.

Voor een bedrag van zo’n 700.000 euro is geen oplossing. Dat gaat namelijk om inkomsten die wel jaarlijks bij de gemeente in de boeken worden bijgeschreven, maar die er in werkelijkheid allang niet meer zijn. Bijvoorbeeld huurinkomsten van panden die inmiddels leegstaan, al zijn verkocht of zelfs gesloopt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×