In de rij voor oliebollen en appelflappen. Hier op de Nieuwe Rijn bij Bakkerij Jacobs. (Foto: Chris de Waard).

Traditie: in de rij voor oliebollen

Niet alleen het nuttigen van appelflappen, -beignets en oliebollen is een traditie. Ook het in de rij staan bij die paar speciale adresjes in Leiden hoort bij de jaarlijks terugkerende rituelen. Vanmorgen vroeg groeide de rij voor de speciale oliebollenkraam van Bakkerij Jacobs aan de Nieuwe Rijn al gestaag. En die rij blijft daar de hele dag staan.

Ilias Oliebol

Foto: Martijn de Wolf, via Facebook.

Ook op de Haarlemmerstraat is het vandaag druk. Bij de Coelikerk staat daar Ilias Delicatessen die vandaag in samenwerking met Bakkerij Us Bertus oliebollen aan de man en vrouw brengt. Om 7.30 uur werden daar al de eerste bollen geproefd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×