Vier aanhoudingen na beledigen en bedreigen agenten

Vier Leidenaars van 18, 19 en 21 jaar zijn op nieuwjaarsdag rond 5.00 uur ’s morgens aangehouden, nadat zij in de binnenstad overlast veroorzaakten en herhaaldelijk agenten beledigden. De 21-jarige man bedreigde bovendien politiemensen. Rond 05.00 uur hielden agenten in burger in eerste instantie op het Gerecht een 21-jarige Leidenaar aan. Hij hoorde bij een groep zeer luidruchtige jongeren. De Leidenaar gooide een fles kapot op straat en sloeg en schopte tegen ramen van woningen. Onderweg naar het politiebureau en in zijn cel bedreigde hij politieagenten. Zij hebben daarvan aangifte gedaan.

Toen de politie de identiteit van de overige jongeren wilde controleren, namen die een dreigende houding aan. Zij reageerden niet op de vordering van de politie om te vertrekken. Toen de agenten een linie vormden, renden de jongeren alsnog weg. Op de Breestraat troffen agenten een deel van de groep weer aan. Bij het zien van de politie, beledigde een aantal jongeren de agenten herhaaldelijk. Daarop zijn drie van hen aangehouden. De beledigde agenten hebben aangifte gedaan.

De opgepakte jongeren kunnen rekenen op een strengere straf dan normaal. De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Indien er sprake is van agressie of geweld tegen mensen met een publieke taak (bijvoorbeeld politie, ambulancepersoneel, brandweer) eist het Openbaar Ministerie hogere straffen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×