Haruki Marukami leesclub Leiden

Liefhebbers van de Japanse auteur Haruki Marukami opgelet: De Japanse schrijver brengt namelijk deze maand een nieuw boek uit getiteld ‘De kleurloze Tsukuru Tazaki’. Deelnemers van de leesclub van Polare Leiden kunnen het boek voortijdig ontvangen. Murakami (1949) schreef onder andere de romans Kafka op het strand, De opwindvogelkronieken en zijn magnum opus, de trilogie 1q84. Zijn werk wordt in meer dan veertig landen uitgegeven en is bekroond met meerdere prijzen.

Het personage in zijn nieuwste boek, Tsukuru Tazaki is opeens helemaal alleen. Zijn oude vrienden, die zijn achtergebleven in zijn geboortestad toen hij in Tokyo ging studeren, willen hem van de ene op de andere dag niet meer kennen. Hij doet de dagelijkse dingen – opstaan, douchen, eten, naar college gaan – maar zijn leven is leeg en hol. En hoewel hij de definitieve stap nooit zet, ouder wordt, afstudeert, een baan vindt en carrière maakt, kan hij het verlies van zijn jeugdvrienden niet loslaten, totdat zijn vriendin Sala hem ertoe aanzet om nu eindelijk eens uit te zoeken wat er gebeurd is al die jaren terug. Maar hoe dieper hij in het verleden graaft, hoe hoger de prijs van vriendschap blijkt te zijn.

De leesclub die Polare organiseert is een van de 14 leesclubs die tijdens het Murakami Festival in Nederland worden gehouden en vindt op zaterdag 11 januari plaats in Polare op de Breestraat 93 te Leiden. Aanmelden kan per telefoon: 071-3040130 of via de mail: leiden@polare.nl. De inloop is vanaf 19.15 uur en de avond begint om 19.30 uur. De entree bedraagt 25 euro. Het boek en het hapje en drankje zit daarbij inbegrepen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×