Het kerstbomenasiel is alweer een aantal jaren actief. Eerst in Leiden, maar sinds de verhuizing van Vrij Groen naar Oegstgeest kunnen de kerstbomen vanaf morgen worden ingeleverd aan de Rhijnhofweg in de Leidse buurgemeente. (Foto: PR).

Kerstbomenasiel opent bij biodiversiteitstuin Vrij Groen

De komende weken kunnen kerstbomen met kluit weer worden ingeleverd bij het kerstbomenasiel van Biodiversiteitstuin Vrij Groen in Oegstgeest. Op zaterdagen en woensdagen kunnen de bomen worden gebracht tussen 13.30 uur en 16.30 uur. Morgen, zaterdag 4 januari, kunnen de bomen voor het eerst worden gebracht. Om 14.00 uur is de feestelijke opening. Het is de bedoeling dat de eigenaren hun eigen boom volgende jaar weer ophalen om met kerst weer dienst te doen. Afgelopen jaar heeft 75% van alle bomen het verplanten overleefd.

Audiofragment: Melle Tuik praat in Nieuws071 met Anne Marie van Dam en Wim Lunsing van het kerstbomenasiel.

Niet alle bomen zijn geschikt om te overleven in het kerstbomenasiel. Nordmann bomen redden het niet en kunnen daarom niet worden ingeleverd. Dat geldt ook voor bomen die te weinig wortels hebben en bomen die al erg uitgedroogd zijn. Het is slim om de boom even uit de pot te halen om te controleren of hij echt een kluit heeft. Dat blijkt namelijk niet altijd het geval.

Op www.vrijgroen.info staat tips om de overlevingskans van de boom  zo groot mogelijk te maken. Bijvoorbeeld het kopen van drie kerstbomen en die in de tuin te zetten. Zo hoeft elke boom maar een keer in de drie jaar dienst te doen en kunnen ze de andere jaren in de tuin blijven staan.

Het kerstbomenasiel zit aan de Rhijnhofweg 13 in Oegstgeest.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×