Bij Cultuur071 barst het nieuwe jaar glibberig los

Bij Cultuur071 barst het nieuwe jaar glibberig los: studiogast Emile van Aelst, alias De Leidse Glibber, vertelt over de geschiedenis van zijn website en over zijn liefde voor Leiden. Zijn motto is ‘Leef niet in angst en blijf vooral niet stilzitten’ en dat is te zien in zijn dagelijkse praktijk. Bij alle evenementen, groot of klein, is Emile met zijn fototoestel aanwezig om verslag te leggen. Zijn insteek is een positieve: hij wil laten zien hoe mooi en rijk Leiden is.

Cultuurcorrespondent Diana van den Driessche blikt terug op een fantastisch cultureel 2013 en hoopt dat 2014 weer net zo veel verrassingen zal brengen. Ook in de studio de Leidse dichter Martin M. Aart de Jong. Hij vertegenwoordigt Leiden bij het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam in Utrecht op 15 januari. Dan staat hij in de halve finale. We horen twee van zijn gedichten tijdens de uitzending.

Audiofragment: Luister hier de hele uitzending terug.

Sinds de zomer van 2013 is Esther Barfoot, journalist en bladenmaker, voorzitter van het Stadslab (www.stadslableiden.nl). Haar opdracht voor het jaar dat ze voorzitter mag zijn is het aanspreken van de database met zo’n 1000 vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen om Leiden nog mooier te maken. Naast het succesvolle plan voor het Singelpark en de plannen voor de Breestraat, beschrijft ze een project voor theater in leegstaande panden. Muziekkenner en liefhebber Peter Visser belicht weer enkele pareltjes uit de Leidse muziekscène, zoals vanavond Bruce James Soultet in de Qbus. Voor meer informatie: muziekgezien.blogspot.nl en @muziekgezien. Een triest verhaal dat echt gebeurde in 2008 is het onderwerp van de film ‘Fruitvale Station’ van de filmer Ryan Coogler. Volgens onze filmrecensent Govert de Kok grijpt de film je naar de strot. Zien dus!! Na de herinneringen van presentator Han Ruijgrok en onze studiogast Emile van Aelst aan het Pink Floyd concert in de Stadsgehoorzaal in 1969, draagt Emile het gedicht ‘Leiden’ van Pink Meltzer voor. Stem volgende week weer af op Cultuur071 van 10 – 12 op Sleutelstad 93.7 FM en 102.4 via de kabel.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×