Radio-interview: Chris de Waard. (Afbeelding: PR).

Inschrijvingen Museum Jeugd Universiteit weer van start

Altijd al benieuwd geweest waarom een banaan geen pitjes heeft of hoe je een T. rex opgraaft? Voor nieuwsgierige kinderen begint binnenkort de MuseumJeugdUniversiteit weer. In Museum Boerhaave, Museum de Lakenhal & Erfgoed Leiden, NBC Naturalis, de Hortus Botanicus, Rijksmuseum Volkenkunde en het Rijksmuseum van Oudheden worden ook dit jaar weer kindercolleges gegeven.

Audiofragment: Coördinator Anna de Wit van de MuseumJeugdUniversiteit over het programma van dit voorjaar.

De colleges van de MuseumJeugdUniversiteit zijn speciaal voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar oud. Er is natuurlijk alle ruimte om vragen te stellen. Misschien mag je zelfs wel een keer een museumstuk vasthouden of assisteren bij een experiment! Inschrijven voor de kindercolleges kan via www.museumjeugduniversiteit.nl/inschrijfpagina.

Een collegekaart kost € 25 of € 30 per reeks. Die prijs is inclusief diploma en museumentree op de dag van het college. De lezingen worden gehouden op zondag. Een compleet overzicht van alle colleges staat op www.museumjeugduniversiteit.nl. Aanmelden is noodzakelijk, in elk museum is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De MuseumJeugdUniversiteit is in 2009 begonnen door het Rijksmuseum van Oudheden in samenwerking met de Universiteit Leiden. Inmiddels geven er tientallen musea in heel Nederland kindercolleges.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×